perjantai 6. elokuuta 2010

Casual Hamptons

Muutimme uuteen kotiimme viime viikonloppuna -kuten varmasti muistatte. :) Remonttiproggis on vielä täysin kesken, mutta minä mietin tietenkin kuumeisesti jo asunnon sisustamiseen liittyviä asioita. Päälinjat ovat olleet selvillä jo muutaman kuukauden eli olen hahmotellut asunnon ilmettä mielessäni jo paljon ennen kuin pääsimme muuttamaan -obviously.
Uusimme pari vuotta sitten kaikki huonekalumme ja teimme total make-overin. Hankimme tosi laadukkaita, kestävistä materiaaleista tehtyjä perushuonekaluja. Tästä olen kovin iloinen ja nyt sisustuksella on pitkäksi ajaksi hyvä, vakaa pohja koska suuria huonekaluja ei tarvitse lähteä uusimaan - ellei tietysti halua. Mutta kunnon ja laadun puolesta ei ole pakko. Toki nyt kun uusi asuntomme on paljon suurempi kuin edellinen, tarvitsemme jonkun verran lisää huonekaluja. Peruslinjat kalusteissamme ja sisustuksessamme muutenkin ovat jyhkeissä huonekaluissa, valkoisessa yleisilmeessä, hopeanvärissä ja teräksenharmaassa. Mukana ripaus tummanruskeaa ja mustaa.

Uutta asuntoamme miettiessäni olen viehtynyt tosi kovin Hamptons-tyyliseen sisustukseen. Paljon valkoista, selkeitä linjoja, hopeanharmaata, ylellistä runsautta, tummia kontrasteja, pehmeitä yksityiskohtia, suuria pintoja, ehkä ripaus jopa sinistäkin ja muhkeita tekstiilejä. Nam! Jo aikaisemmin sisustuksemme on ollut samansuuntaista, mutta uuden asunnon myötä halu viedä sisustusta entistä hamptonimpaan (is that a word.. Don't think so) suuntaan on koko ajan lisääntynyt. Olen surffaillut paljon netissä ja etsinyt kauniita kuvia ja hyviä sisustusideoita. Jaan teillä tässä muutamia suosikkejani.
Ehdoton sisustuksellinen masterpiece on mielestäni elokuvan Something's Gotta Give Hamptonsin talo. Se on ollut jo vuosia mielessäni täydellinen, aivan ihana. Elokuva on loistava, mutta syy miksi katson sen aina uudelleen ja uudelleen on elokuvan täydellinen esteettisyys ja lavastus, tarkemmin sanottuna talon sisustus. Call me crazy mutta jaksan katsella saman elokuvan kerta toisensa jälkeen vaikkapa inspiroivan sisustuksen takia.
Ihanaa alkanutta viikonloppua! Itse siirryn nauttimaan kesän ainoasta suunnittelemattomasta viikonlopusta :) Itseäkin jo jännittää mitä se tuo tullessaan!
-J*

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin!!! Noiden sinun ideakuvien sisustus näyttää oikein tunnelmallisilta ja harkitulta, tuollaisessa talossa viihtyisi varmasti! Itsekin rakastin ennen hamptonsmaista (onkohan tämäkään oikea sana, hih) sisustustyyliä, mutta nyt uuden asunnon myötä maku onkin jo muuttunut ihan erilaiseksi. Hauskaa ja aurinkoista viikonloppua sinne! :) ps. Laitoin sinulle juuri sähköpostia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Adalmina!! :)
    Aurinkoista, rentouttavaa viikonloppua myös sinulle!
    Sähköpostivastaus lähetetty ;)
    -J*

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails